Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Vernieuwde tuin van de verticale groep

De afgelopen maand zijn wij veel bezig geweest met het groen doen op Bambi. De kinderen hebben mooie knutselwerken gemaakt en veel zijn we bezig geweest met het bestuderen van de natuur.
Zo hoort hier ook een vernieuwde speelplaats bij! Op de verticale groep hebben wij gekozen om kleine aanpassingen te maken aan ons plein om er zo toch een maximaal speelplezier voor de kinderen uit te halen, vooral van het spelen met kosteloos materiaal.

Samen met de pedagogisch medewerksters hebben we oude autobanden een fris kleurtje gegeven en hier plantenbakken van gemaakt, oude pannensets verzameld voor heksensoep, een blote voetenpad gecreëerd met verschillende materialen, een vogelhuisje voor de vogels neergezet en lekker geurende planten geplant.

Ook de kinderen hebben hard hun best gedaan om mee te helpen aan een mooier plein door met zn allen een grasschilderij te maken, vogelhuisjes van lege melkpakken te schilderen en zaadjes planten in lege frisdrankflessen. Samen zijn we nog op een uitstapje geweest om mooie bloemen te halen voor in onze nieuwe plantenbakken.

Aan het einde van de maand Juni werden wij beoordeeld op wie het leukst zijn plein heeft veranderd op basis van de groene gedachte. De verticale groep kwam hier als winnaar uit de bus en dus mogen wij op 2 okt als groepsteam mee op de kind van nature tour door Nederland om nog meer groene tuinen te bekijken bij verschillende kinderdagverblijven en een hoop inspiratie op te doen!!

1

2