Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Uitstapje naar de Vogeltentoonstelling PX

Er is een vogeltentoonstelling in de PX van vogelvereniging ‘de Spotvogel’ en het lijkt ons leuk om daar met een aantal kinderen van Bambi te gaan kijken. De kleinere kinderen van de verticale groep in de bolderkar en de grotere kinderen aan het ringentouw en daar gaan we wandelend naar de PX. We moeten hier en daar om wat vuilniszakken op de stoep heen maar dat mag de pret niet drukken. Een maal aangekomen in de PX dient zich een nieuwe probleem aan. De vogelshow is op de 2e verdieping en de kleine kinderen kunnen niet de trap op. Hoe gaan we dat nou eens oplossen? Maar gelukkig is daar een hele lieve meneer die deuren voor ons openhoudt en ons begeleid naar de lift. En die lift is zo groot dat we er met bolderkar en alle kinderen gewoon inpassen. Spannend hoor. En als de deuren opengaan horen we een heleboel gekwetter. Er staan een heleboel kooitjes opgesteld met heel veel mooie vogeltjes.

De kinderen staan met open mond te kijken. De pedagogisch medewerker vraagt aan Kyara of ze op de foto wil met een vogeltje. Ze weet precies met welke, die blauwe daar. Ze wijst de PMer de weg en feilloos weet ze in welk kooitje het vogeltje zit. Theo vraagt waarom de vogeltjes nou al het voer op de grond gooien. Elise vind dit ook interessant want die ligt ondertussen op haar buik op de vloer om te voelen aan al dat voer en zand op de grond. Wat is het toch heerlijk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn en hoeveel ze leren. Jammer genoeg is het alweer heel snel tijd om terug te gaan naar Bambi. Gelukkig hebben de pedagogisch medewerkers veel foto’s gemaakt en die worden dan ook snel met de iphone naar de ouders gestuurd zodat die ook kunnen zien hoe leuk hun kind dit uitje vond.

Spotvogel