Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Themagericht & Ervaringsgericht

Wie bij Bambi binnen loopt, zal zien welk thema er deze maand centraal staat, De Winter. Om dit thema heen worden allerlei activiteiten aangeboden, die aansluiten op de wensen –en behoeften van de kinderen, gericht op cognitieve –en creatieve ontwikkeling van het jonge kind. Ook wordt er aandacht besteed aan de themakast, met bijvoorbeeld een muts, sjaal en wantjes erin. Binnen het thema mag een passend voorleesboek niet ontbreken, Dikkie Dik ‘Spelen in de Winter’, wordt dan ook naar harte lust voorgelezen.

Mooi helder vries weer… vorige week dinsdag werd er een winterse wandeling gemaakt, neusjes in de zon en goed aangekleed gingen wij op pad. Al snel kwamen de eenden en meeuwen op de groep af. Gelukkig hadden we broodjes mee en vol overgave begonnen de kinderen broodjes te gooien. Natuurlijk moet er ook geproefd worden, Sanne (19 maanden) neemt na een paar stukjes te hebben gegooid zelf een hapje, mmm lekker en nog een hapje!

Deze week gaat de babygroep van start met diverse creatieve activiteiten, er wordt door de dreumesen een sneeuwpop geplakt. Eerst je kwastje vastpakken, in de lijmpot dopen en smeren maar. Dat vergt nog wel wat precisie, want voor je het weet schuift je sneeuwpop weg of blijft je kwastje in het potje vastzitten! Luuk en Aaron zijn begonnen met het opplakken van de wattenbolletjes, ‘sneeuwbal’, zegt Luuk. Luuk en Aaron friemelen met het wattenbolletje door hun handjes en dan langs hun wang. Beide lachen er bij, een nieuwe ervaringsgerichte ontdekking is gedaan! De pedagogisch medewerker vraagt of het hard of zacht voelt… even nadenken… ’zacht’ antwoord Luuk. En ze voelen nogmaals. Lucy (16 maanden) aanschouwd het gebeuren en even later doet ze het na. Prachtig om te zien hoe kinderen van elkaar leren, dat stimuleren wij graag bij Bambi!

Foto 1

Foto 2