Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Snoezelen op de babygroep!

Primeur bij kinderdagverblijf Bambi!

Begin deze maand was de snoezelhoek eindelijk een feit! Op de babygroep is een prachtige snoezelhoek gesitueerd. Snoezelen? Wat is dat? Snoezelen is afkomstig uit de Verenigde Staten (pioniers: C.B. Cleland en C.M. Clark) waar in de jaren zestig van de vorige eeuw sensorial cafetarias werden ingericht voor mensen met een verstandelijke handicap. Dit zijn ruimtes waar de zintuigen op een selectieve manier worden gestimuleerd. In Nederland werden vanaf de jaren zeventig activiteiten aangeboden die bij de belevingswereld van de cliënt aansluiten. De woorden ‘snuffelen’ en ‘doezelen’ werden hierbij gecombineerd tot ‘snoezelen’ (www.jeugdtip.be).

Voor elke doelgroep is snoezelen geschikt, ongeacht leeftijd of ontwikkeling. Binnen ons kinderdagverblijf zijn wij begonnen bij de baby’s/dreumesen. In de snoezelhoek kunnen ze genieten van een relax-moment. De diverse aanwezige elementen, zoals een licht/water unit, licht slierten, zachte matten, lichtbol (projectie) en diverse lampen stimuleren de ontwikkeling van het kind op een fijne en ontspannen wijze. De zintuigen worden als volgt gestimuleerd:
Zien: lampen met verschillende lichteffecten, spiegels, glinsterende en gekleurde voorwerpen, gedrapeerde stoffen, knuffels. Horen: rustgevende muziek, muziek met natuurgeluiden, zacht klinkende instrumenten om te bespelen. Tasten – voelen – proeven(structuur): harde en zachte materialen (speelgoed), voelkussens, knuffels, poppen. Ruiken: geurzakjes.
De baby’s en dreumesen genieten zichtbaar van deze ‘nieuwe’ belevingsvorm van ontspanning en zintuiglijke stimulans!

Komt uw kindje ook snoezelen?

A B