Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Kleuren

Naast het spelen van rollenspellen en andere activiteiten op de peutergroep, vinden de peuters het ook heerlijk om te kleuren met potloden of met stoepkrijt buiten op de tegels. Zij kunnen zo hun creativiteit en ook hun belevingen wat ze hebben meegemaakt op papier kwijt. Peuters die met een klein groepje aan het kleuren zijn praten vaak met elkaar over wat ze maken en wat ze bij elkaar zien. De pm’er vraagt ook vaak aan ze wat ze maken. Je hoort dan de leukste fantasierijke verhalen met een vleugje realiteit erin. Ook de fijne motoriek word hierdoor gestimuleerd en de pm’er stuurt de peuter aan om hun potlood goed in de hand te leggen.
Lucas had laatst allemaal mooie rondjes getekend, hij vertelde dat dat zijn papa is en mama is dat kleine rondje en stef had een boot gemaakt. Isa gebruikte allemaal kleurtjes en maakte een prachtige regenboog. Wij als pm’ers kunnen ook zien aan de tekeningen van een kind hoever hij is ontwikkelt in zijn fijne motoriek en zijn beleving op papier. En wat eigenlijk het allermooist is, als een peuter weer word opgehaald door papa of mama dan vergeten ze absoluut hun tekening niet. Die laten ze meteen zien met een grote uitleg erbij.