Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Hygiëne… een schoon en fris kinderdagverblijf! De HM’ers in beeld!

Binnen ons kinderdagverblijf staat hygiëne hoog in het vaandel. Alles is schoon en het ruikt heerlijk fris. Het kinderdagverblijf heeft twee zeer actieve huishoudelijk medewerksters (HM’ers) in dienst (Sandra en Marie). Die dagelijks zorg dragen voor de hygiëne op het dagverblijf. Bedden verschonen, de was doen, de keuken op orde houden, dagelijkse groepsschoonmaakwerkzaamheden uitvoeren en zorg dragen voor de bevoorrading van het kinderdagverblijf. Zij doen dit met veel plezier en enthousiasme. Verder worden alle spelmaterialen binnen een roulerend schema elke maand, week of dag voorzien van een lapje, sopje of draai in de machine. Om daarna weer in gebruik te worden genomen door de kinderen en de bacterieoverdracht zo minimaal mogelijk is.
De grootste uitdaging ligt hem vooral in schoonmaakwerkzaamheden op de groep uitvoeren, als we in bedrijf zijn! Regelmatig komt Sandra of Marie op de groep met een emmertje sop om bijvoorbeeld het speelgoed uit de open kasten schoon te maken (auto’s, muziekinstrumentjes, rammelaars etc.) want tsjaa er zijn hele geïnteresseerde oogjes en handjes die graag even meehelpen aan de schoonmaak. Dus maken wij daar een ervaringsgericht moment van voor de kinderen, samen kijken naar het water in de emmer, speelgoedjes aangeven en weer opruimen en natuurlijk voor de poets-wonders onder de kinderen, een eigen doekje in de hand om te helpen!! Een geweldig moment tussen het kind en de huishoudelijk medewerkster(s), die ook zichtbaar genieten van de kinderen die op ontdekkingstocht gaan. Daarnaast maakt Sandra elke avond het kinderdagverblijf schoon en verzorgt zij tot in de puntjes de groepsruimtes. Heerlijk! Elke dag schoon en fris te starten, aan de vele positieve reacties van ouders te horen, een absolute meerwaarde!
Hygiene 1
Hygiene 2
Hygiene 3