Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Het is weer lente!

Zoals gewoonlijk gaan we lekker naar buiten en we maken lente knutselwerken. We zingen liedjes over bloemen, lammetjes en de boerderij. Samen met de kinderen bedenken we hoe een bloem groeit. Aan tafel doen we net alsof we een gat scheppen in de grond en een bloembolletje erin stoppen. We maken het gat weer dicht en met onze denkbeeldige gieter geven we het bolletje water. We zingen het liedje:

“Krokusbolletje, kom eens uit je holletje, met je bloempjes paars en geel, op een groene steel.”

Het is super leuk om te zien hoe de kinderen zichzelf klein maken als een bolletje en groeien tot een prachtige bloem. Buiten zaaien de kinderen aardbeienzaadjes in een pot en doen ze er zelf water bij. In een  andere pot wordt een tomatenplantje gepland. Elke dag geven de kinderen water en bekijken ze hoe de plantjes al gegroeid zijn. Nu nog even geduld hebben totdat de aardbeien en tomaatjes te zien zijn. Het water geven vinden ze een leuke activiteit. Ze gieten het water ook op de straat en kijken met bewondering wat voor mooie vlek er ontstaat. Maud vond het vooral interessant om water op haar schoentjes te gieten. De aankomende weken zullen de kinderen druk bezig zijn met het maken van een moederdag cadeau. Dat is natuurlijk nog een verassing!

A B