Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Groenbeleving op de verticale groep

Bij Bambi is de maand Juni de groene maand. Hierin gaan we veel buiten maar ook binnen ontdekken wat er leeft in de natuur, hoe de plantjes groeien, de insecten leven, waar en hoe vogels hun nestjes maken. Samen maken we een plan van aanpak om het speelplein voor de kinderen nog een stuk van groen beleving uitbreiden. Zo heeft Naomi buiten al een lieveheersbeestje gevonden die ze heel dapper van haar ene arm naar de andere liet lopen. Het kriebelende gevoel op haar armen is vreemd maar ook stiekem wel heel grappig. Even samen nog de stippen tellen die het lieveheersbeestje op zijn lijf heeft. Een leuke en leerzame activiteit!

De activiteiten die bij ons volgende maand gaan plaatsvinden zijn plantjes zaaien met de kinderen en de groei in de gaten houden, vogelhuisjes maken en met de jongste van de verticale groep spelen we veel in op ervaringsgerichte momenten zoals het voelen van het gras, het ruiken aan de geurbloemen en wat voor insecten er allemaal te vinden zijn. Op 27 juni organiseren wij voor de kinderen weer een modderdag waarin het motto centraal staat: de aarde is van jou. Deze dag doen we samen met de kinderen leuke activiteiten met water, aarde en als eindresultaat natuurlijk modder! Het belooft weer een goed gevulde en gezellige maand te worden!

Groenbeleving