Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Getsie… Dat stinkt!

Vrijdag 4 april, uitstap naar de lammetjes.

Elk jaar keert met veel plezier ons uitje naar boerderij Beets terug, om de lammetjes te komen begroeten. Een ervaringsgerichte uitstap, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Alle kinderen (0-4 jaar) gingen vandaag mee, in een lange stoet gaan we erop uit. Het jaar 2014 is uitgeroepen tot het jaar van de Groene Kinderopvang, daar werken wij bij Bambi ‘natuurlijk’ graag aan mee. Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvangorganisaties die ‘groen’ hoog in het vaandel hebben. Want beweging en buiten spelen, leren en ontdekken, zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.
Als de oudsten kinderen het dak van de boerderij zien, is het enthousiasme niet meer te houden, we zijn er bijna! De boerin wacht ons op bij het hek, ze staat klaar met een emmer vol brood en een fles met melk. Mmmm dat vindt het lammetje heerlijk, in een paar flinke slokken is de fles al leeg. We lopen verder het erf op en de schapen met hun lammetjes komen al aangerend. Het ruikt wel heel anders op een boerderij…’het stinkt’ zegt Lynn (3 jaar) haha tsjaa dat zijn landelijke luchtjes! De kinderen mogen een lammetje aaien ‘zacht, lief’ ervaart Brooklyn (3 jaar). De boerin heeft en zak vol met wol, dat voelt een beetje vettig en ohh…dat ‘stinkt’ nog veel meer. Een kip heeft net een ei gelegd, de boerin laat de kinderen het eitje voelen aan hun wang, ‘warm’ merkt Emmie (3 jaar) op. Verder zien we nog een moeder eend met wel 7 pulletjes, ze zwemmen allemaal achter haar aan. Dan is het tijd om te proeven…een heerlijk koekje in de vorm van een kuikentje, zorgt voor een welkom pauzemoment, dat is nog eens verwennen. De kinderen mogen nog even stoep krijten en dan maken we ons op voor de wandeling terug. Voldaan en verrijkt met een ‘groene ervaring’ wandelen we terug, Youri (9 maanden) valt zodra zijn gatje rijdt..in slaap…wat is het toch geweldig, buiten!
Wij bedanken de familie Beets voor hun enorme gastvrijheid en bijdrage aan een educatieve invulling van deze morgen.

Benieuwd naar wat we bij Bambi nog meer doen aan ‘groene kinderopvang’, binnenkort gaan we van start met een hele maand in het teken van ‘groen’, wij doen u er zeker verslag van in de NIVO. Heeft u zelf interesse voor (groene) kinderopvang voor uw kind? Maak gerust een afspraak voor een rondleiding.

Team KDV Bambi

Lammetjes