Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 5 januari, we zijn weer van start. Een nieuw jaar met verfrissende ideeën en vanzelfsprekend de gebruikelijke voornemens! We starten de dag met het begroeten van elkaar en de kinderen hebben er duidelijk weer zin in. Miles (21 maanden) is vier weken met vakantie geweest en voelt zich meteen vertrouwd, alsof hij nooit weg is geweest. Zijn woordenschat is inmiddels rijkelijk aangevuld en Miles begint te vertellen: ‘Vakannie weest’ en even later ‘veweg’. Ja Miles is op vakantie geweest en dat was inderdaad ver weg! Heerlijk om te zien hoe de taalontwikkeling van Miles nu bestaat uit het vertellen van zijn eigen verhaal. Met zo weinig woorden, zoveel vertellen.

Na alle feestdagen met alle lekkernijen… bij Bambi weer op de gezonde toer! Vers fruit, heerlijk brood van de bakker en natuurlijk met verantwoord broodbeleg. Zo eten de kinderen bij ons graag een broodje hoemoes (kikkererwtenpasta), tartex (vegatarische paté) en roomkaas (zachte kaasspread). En dat is smikkelen en smullen, gezond en verantwoord staat bij Bambi bovenaan ons voedingsbeleid! Luuk (20 maanden) merkt op ‘mmm lekker… mag meer!’ Hij heeft zojuist een boterhammetje hoemoes op en wil maar wat graag nog zo’n heerlijk broodje. De kinderen mogen zelf kiezen welk beleg ze willen, simpelweg door het beleg aan te wijzen… en dan is het natuurlijk de truc om heel even snel je vingertje in het beleg te prikken en dan mmmm op te peuzelen. Een verantwoord sapje mag niet ontbreken en water drinken de kinderen ook graag, we bieden al vanaf een maand of 8 een open beker aan, dit stimuleert de mondmotoriek en het bevordert de zelfstandigheid van het jonge kind.

Want hoe trots ben je niet als je zelf dat bekertje kunt vasthouden om te drinken!
Kortom bij Bambi krijgt uw kind een gezonde en verantwoorde basis mee, wordt er gewerkt aan de stimulering van de zelfstandigheid en werken we continue aan het begeleiden en ondersteunen van de ontwikkelingsgebieden die het jonge kind doorloopt.

Tot ziens in 2015!
Team KDV Bambi

Gelukkig Nieuwjaar