Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

De lente komt er weer aan!

De lente komt er weer aan, dat betekend dat we weer verschillende activiteiten gaan doen met de jongste doelgroep. Omdat we veel voorlezen aan de kinderen hebben we een boek uitgekozen die we uitbreiden met voorwerpen, dit boek heet Dikkie dik vriendje. Om de interactie met het kind te bevorderen hebben we een dienblad gebruikt en daar water en gras opgedaan, zodat ze het water en het gras kunnen voelen en ervaren wat je er mee kunt doen!

Eerst voelen de kinderen heel voorzichtig het water, maar als ze eenmaal gewend zijn vliegt het water door de hele groep.
Het kindje wat aan het gras voelt moest eerst wennen aan de structuur van het gras. Ze ondervond dat je het heel gemakkelijk kunt oppakken en dat het zachtjes naar beneden valt.

Met alle voorwerpen die we bij het boek verzameld hebben, kunnen we heel interactief voorlezen aan de kinderen. De kinderen blijven bij het voorlezen heel actief meedoen omdat ze van alles zien en kunnen voelen tijdens het lezen.