Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Lekker buiten slapen, heel gezond!

In Nederland is het buiten slapen een relatief nieuw verschijnsel. Dat is wel anders in Scandinavië, waar kinderdagverblijven geen slaapkamers hebben zoals wij die op het kinderdagverblijf kennen, maar alle kinderen gepaste kleding hebben tegen weer en wind, om heerlijk buiten te slapen in speciaal daarvoor bestemde ‘buitenbedden’ oftewel de Lutje Potjes.

Hoewel het misschien een vreemd idee lijkt om de kinderen buiten te laten slapen, terwijl je zelf binnen bent, is buiten slapen minstens zo veilig als binnen slapen. De buitenbedden staan bij het raam, zodat er direct toezicht is. Enkel met toestemming van de ouders verblijven kinderen in het buitenbed.

Buiten slapen is gezond, de frisse lucht heeft een positief effect op het opbouwen van een goede weerstand van het jonge kind. Het is goed voor de luchtwegen en blootstelling aan zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D door het lichaam, wat nodig is voor sterke botten en tanden.

In de volksmond worden deze geweldige bedden ook wel ‘konijnenhokken’ genoemd. Laat duidelijk zijn dat wij bij Bambi geen konijnen huisvesten, maar willen bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van het jonge kind en daarom ouders de gelegenheid bieden deze vorm van slapen voor hun kind mogelijk te maken!

Vragen? Bel ons gerust, of kom eens langs! Een kijkje is meer dan de moeite waard! Team KDV Bambi

Buitenbed