Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Afscheid Bambi-club

Janneke Jonk

En dan verlaat onze kleine Jenna alweer de Bambi-club, zoals ze die noemt. Daarmee is dan weer een fase voor haar en voor ons afgesloten.

Ruim 9 jaar geleden brachten we onze dochter Lonneke voor het eerst naar Bambi voor twee dagen in de week. Met veel schuldgevoel in eerste instantie, want echt gebruikelijk was het in Volendam toen nog niet om je kind naar een kinderdagverblijf te brengen. Dan waren er die zeiden: ‘oeh, breng jij je kind de hele dag weg, tja… ik wil ze niet door vreemden laten opvoeden’.

Lonneke begon indertijd in de veilige baby-groep en al vrij snel voelde het goed om haar over te laten aan de goede zorgen van de leidsters waaronder Irma en Els. Lonneke was verlegen maar langzamerhand vond ze haar plekje daar wel en kreeg ze er ook vriendinnetjes.

Drie jaar later brachten we ook dochter Evi naar Bambi. Zij voelde zich vanaf het begin af aan thuis daar en dat was voor ons wel zo fijn. Intussen werd de kinderopvang ook vanuit de overheid meer gesubsidieerd en daarmee verdween tegelijk de schroom van andere ouders in mijn omgeving om hun kinderen naar het kinderdagverblijf te brengen. Gelukkig maar want nu konden ook zij ervaren dat er met heel veel liefde met de kinderen werd omgegaan en dat het ook goed is voor de kinderen om in contact te zijn met andere kinderen.

Het grote voordeel van Bambi is dat je er altijd terecht kunt, dat je bijvoorbeeld niets hoeft te regelen als de oppas met vakantie gaat want Bambi is natuurlijk gewoon open. In de afgelopen 9 jaren zijn we met drie kinderen hooguit drie keer gebeld om ons kind vanwege ziekte op te halen, ook daar hebben we dus geen last van gehad. En het is zo fijn dat ze daar naar hartenlust kunnen verven, kliederen en kleien, zonder dat je gelijk weer aan de slag kan thuis. Heerlijk!

En nu wordt Jenna uitgevlagd. Ze zegt me: ‘Dat wil ik niet ma, want ik ben verlegen..”  En ja dat is ze maar stiekem houdt ze toch van al die aandacht. Ze is nog best klein en dat blijft ze voor ons natuurlijk ook omdat ze nou eenmaal de jongste is, maar ze gaat straks naar school en dan zullen we zo nu en dan langs fietsen en zwaaien. We willen alle leidsters bedanken voor hun goede zorgen en namens Jenna ‘Biegiet’  en ‘Rachelllll’  in het bijzonder.

Liefs,

Janneke en niet te vergeten Mark want die bracht ze doorgaans naar Bambi.