Logo Kindcentrum Broeckie en vermelding dat dit voorheen Kinderdagverblijf Bambi Volendam heette plus aankondiging dat er binnenkort een nieuwe site komt

Aandacht voor de taalontwikkeling bij KDV Bambi!

Kinderboekenweek!

KinderboekenweekVan 1 t/m 12 oktober is het weer kinderboekenweek, dit vinden wij bij Bambi een belangrijk punt van aandacht. Je kunt niet jong genoeg beginnen met voorlezen. Taal is voor elke kind van groot belang, d.m.v. voorlezen, (veel) praten met je kind en liedjes zingen leg je een goede basis voor de communicatie –en taalontwikkeling van je kind. Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze zijn taalvaardiger en ze begrijpen teksten beter. Interactief voorlezen blijkt bovendien een effectieve methode om taalachterstand te verminderen. Het is daarom van belang dat jonge kinderen regelmatig worden voorgelezen. Voorlezen vergroot de woordenschat, draagt bij aan het taalbegrip en taalgevoel van het kind, oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen, stimuleert de sociaal-emotionele vaardigheden en prikkelt de fantasie.

Op de babygroep lezen we binnen elk thema dat we voor een periode van een aantal weken aanbieden, één of twee verschillende boekjes geregeld voor, de plaatjes en teksten komen zodoende herhaaldelijk terug en worden herkenbaar voor het kind. De combinatie van taal en plaatjes bieden het kind op een speelse wijze de eerste ontwikkelingen op taalgebied. Daarnaast zingen we liedjes, die worden ondersteund door gebaren, zoals ‘klap eens in je handjes’, ‘in de maneschijn’ en ‘handjes open, handjes dicht’. Deze liedjes zorgen ervoor dat ook weer de taal gesteund wordt, in dit geval niet door plaatjes, maar gebaren.

Bambi, de ideale plaats voor stimulering van de algehele ontwikkeling van uw kind!